Kans van slagen relatie na vreemdgaan

Wat is de kans van slagen van een relatie na vreemdgaan en hoe kunnen we herstel en vertrouwen opbouwen?

Vreemdgaan is een van de meest verwoestende dingen die in een relatie kunnen gebeuren. Het schendt het vertrouwen tussen partners en kan leiden tot intense gevoelens van verdriet, woede en verraad. Toch is het mogelijk om een relatie te herstellen na vreemdgaan. Het vergt veel tijd, moeite en inzet van beide partners, maar het is zeker mogelijk.

Kans van slagen relatie na vreemdgaan
Kans van slagen relatie na vreemdgaan

Hoe groot is de kans van slagen?

De kans van slagen van een relatie na vreemdgaan hangt af van een aantal factoren, waaronder:

Hoe lang duurde de affaire?

Hoe langer de affaire heeft geduurd, hoe moeilijker het zal zijn om de relatie te herstellen. Als de affaire al lange tijd aan de gang was voordat de partner die bedrogen werd erachter kwam, kan dit extra pijnlijk zijn en het vertrouwen nog meer beschadigen.

Was het een emotionele of fysieke affaire?

Een emotionele affaire kan net zo verwoestend zijn als een fysieke affaire. Als de partner die bedrogen werd ontdekt dat de ander intieme gevoelens heeft gedeeld met iemand anders, kan dit zeer pijnlijk zijn.

Had de affaire gevolgen voor de relatie, zoals kinderen of financiën?

Affaires kunnen op verschillende manieren gevolgen hebben voor de relatie. Als er kinderen bij betrokken zijn of als de affaire financiële gevolgen heeft, kan het herstelproces nog moeilijker zijn.

Is de partner die is vreemdgegaan oprecht berouwvol?

Als de partner die is vreemdgegaan niet oprecht berouwvol is en niet bereid is om verantwoordelijkheid te nemen voor zijn of haar daden, zal het herstelproces veel moeilijker zijn.

Zijn beide partners bereid om aan de relatie te werken?

Als beide partners bereid zijn om aan de relatie te werken en samen te werken om het vertrouwen te herstellen, is de kans van slagen groter.

Studies hebben aangetoond dat ongeveer 30% van de stellen die met vreemdgaan te maken krijgen, uiteindelijk bij elkaar blijven. Dit percentage is hoger bij stellen die professionele hulp zoeken.

Kans van slagen relatie na vreemdgaan

Wat kun je doen om de kans van slagen te vergroten?

Als je wilt proberen om je relatie te herstellen na vreemdgaan, zijn er een aantal dingen die je kunt doen om de kans van slagen te vergroten:

Wees eerlijk en open tegen elkaar.

Dit is essentieel voor het herstel van vertrouwen. De partner die is vreemdgegaan moet alle details van de affaire vertellen, ook als dit moeilijk is. De partner die is bedrogen mag dan alle vragen stellen die ze heeft.

Neem de tijd om te verwerken wat er is gebeurd.

Beide partners hebben tijd nodig om de affaire te verwerken en hun gevoelens te begrijpen. Dit kan een lang en moeilijk proces zijn.

Vergeef elkaar.

Dit is misschien wel het moeilijkste deel van het herstelproces, maar het is essentieel voor het voortbestaan van de relatie. Vergeven betekent niet dat je goedkeurt wat er is gebeurd, maar wel dat je bereid bent om verder te gaan.

Ga relatietherapie.

Relatietherapie kan jullie helpen om de communicatie te verbeteren, conflicten op te lossen en het vertrouwen te herstellen.

Tips voor het herstel van de relatie

Hier zijn een aantal tips voor het herstel van de relatie na vreemdgaan:

Praat met elkaar.

Praat over je gevoelens, je behoeften en je verwachtingen. Wees eerlijk en open tegen elkaar, ook als het moeilijk is.

Breng tijd met elkaar door.

Plan leuke activiteiten samen en geniet van elkaars gezelschap. Dit helpt om de band tussen jullie te versterken.

Vertrouw elkaar weer.

Dit is een proces dat tijd kost, maar het is essentieel voor een sterke relatie. Geef elkaar de ruimte om te bewijzen dat ze te vertrouwen zijn.

Ga relatietherapie.

Relatietherapie kan jullie helpen om de communicatie te verbeteren, conflicten op te lossen en het vertrouwen te herstellen.

Conclusie

Het herstellen van een relatie na vreemdgaan is een moeilijk proces, maar het is zeker mogelijk. Het vergt veel tijd, moeite en inzet van beide partners, maar het is zeker de moeite waard als jullie nog van elkaar houden en voor elkaar willen vechten.

Het is belangrijk om te begrijpen dat er geen garanties zijn dat de relatie zal slagen na vreemdgaan. Het hangt allemaal af van de individuele situatie en factoren die hierbij betrokken zijn. Maar met openheid, eerlijkheid, geduld en toewijding, kunnen jullie samen werken aan het herstellen van de relatie en het opbouwen van een sterkere binding.

Als jullie er geen vertrouwen in hebben om dit alleen te doen, overweeg dan om professionele hulp te zoeken bij een relatietherapeut. Zij kunnen jullie begeleiden bij het herstelproces en jullie helpen om beter te communiceren en de emoties te begrijpen die gepaard gaan met vreemdgaan en bedrog.

Herstel van een relatie na vreemdgaan kan een lange en uitdagende reis zijn, maar het is zeker de moeite waard om te proberen als jullie nog steeds van elkaar houden en een toekomst willen opbouwen samen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *