Hoe haal je acrylnagels eraf?

Het verwijderen van acrylnagels kan thuis worden gedaan, maar het is belangrijk om voorzichtig te zijn om schade aan je natuurlijke nagels te voorkomen. Hier is een stapsgewijze handleiding voor het veilig verwijderen van acrylnagels.

Hoe haal je acrylnagels eraf?
Hoe haal je acrylnagels eraf?

Hoe haal je acrylnagels eraf

Benodigdheden

 1. Aceton (vloeistof of aceton-gel)
 2. Aluminiumfolie
 3. Watjes
 4. Nagelvijl
 5. Nagelriemolie
 6. Handcrème

Stappen

 1. Vijl de acrylnagels: Begin met het voorzichtig vijlen van de bovenste laag van de acrylnagels met een nagelvijl. Dit zal de toplaag verwijderen en het verwijderingsproces versnellen.
 2. Week de nagels: Week watjes in aceton of gebruik aceton-gel en plaats deze op je nagels. Wikkel vervolgens elk van je vingers in aluminiumfolie om de watjes op hun plaats te houden. Laat dit ongeveer 20-30 minuten zitten. Dit helpt de acryl langzaam op te lossen.
 3. Verwijder de acryl: Na het weken zou de acryl zachter moeten zijn. Gebruik een houten bokkenpootje of een manicurestokje om voorzichtig de opgeloste acryl van je natuurlijke nagels te schrapen. Wees voorzichtig en oefen geen teveel druk uit om beschadiging van je natuurlijke nagels te voorkomen.
 4. Herhaal indien nodig: Het kan zijn dat je de bovenstaande stappen meerdere keren moet herhalen totdat al het acryl volledig is verwijderd.
 5. Hydrateer je nagels: Nadat je alle acryl hebt verwijderd, was je je handen grondig en breng je nagelriemolie en handcrème aan om je nagels en huid te hydrateren. Acrylverwijdering kan je nagels tijdelijk verzwakken, dus extra verzorging is belangrijk.
 6. Nagels laten rusten: Geef je nagels wat tijd om te herstellen voordat je weer acrylnagels laat aanbrengen. Dit kan enkele weken duren, afhankelijk van de gezondheid van je natuurlijke nagels.

Als je moeite hebt om de acryl veilig te verwijderen of als je bang bent je natuurlijke nagels te beschadigen, is het raadzaam om professionele hulp te zoeken bij een nagelstylist of een nagelsalon. Ze hebben de juiste ervaring en apparatuur om acrylnagels op een veilige en efficiënte manier te verwijderen.

Hoe je acrylnagels kunt verwijderen zonder aceton

Zoals je waarschijnlijk weet, bevatten niet alle nagellakverwijderaars aceton. Hierdoor kun je je acrylnagels weken in een nagellakverwijderaar zonder aceton, wat mogelijk minder schade kan veroorzaken. Het nadeel is dat deze methode meer tijd kost. In plaats van je nagels twintig minuten te laten weken, moet je ze ongeveer veertig minuten in de nagellakverwijderaar laten zitten. Na ongeveer veertig minuten zou het acryl moeten beginnen los te komen. Eventueel overgebleven acryl kan worden verwijderd met een nagelvijl.

Hoe acrylnagels verwijderen met heet water?

Een andere weekmethode omvat het gieten van warm water in een kom en vervolgens een paar druppels handzeep toevoegen. Plaats je vingers in de kom en laat ze minstens twintig tot dertig minuten weken. Zorg ervoor dat je af en toe je nagels beweegt om het water onder de acryllaag te laten doordringen. Als je acrylnagels hardnekkig zijn, wacht dan nog eens tien minuten. Eindelijk, wanneer ze lekker los zitten, verwijder je ze met behulp van een nagelstick.

Cuticle oil om acrylnagels te verwijderen

Een geweldige manier om agressieve chemicaliën te vermijden en tegelijkertijd je nagels te voeden, is het gebruik van nagelriemolie. Dompel een watje onder in de olie en houd het minstens vijf minuten tegen elke nagel. Voor gemak kun je het watje op je nagel plaatsen en het in folie wikkelen. Na de vereiste tijd verwijder je het overgebleven acryl met behulp van een manicurestick.

Hoe je acrylnagels kunt verwijderen met flosdraad

Als je de methode met tandzijde wilt proberen, zorg er dan voor dat je acrylnagels al los zitten. Als dat niet het geval is, week ze dan eerst in warm water. Neem vervolgens een tandzijdestokje en druk het op je natuurlijke nagel, net onder het begin van het acryl. Probeer vervolgens de flosdraad onder het acryl te bewegen en ga langzaam heen en weer naar de bovenkant van de nagel. Omdat dit een riskantere methode is, raden we aan extreem voorzichtig te zijn.

Is het mogelijk om acrylnagels te verwijderen met een creditcard?

Je bent waarschijnlijk gewend om je creditcard te gebruiken om te betalen, maar wist je dat je hem ook kunt gebruiken om acrylnagels te verwijderen? Over het algemeen lijkt de methode met de creditcard erg op die met de tandzijde en werkt het het beste op losse nagels. Voordat je begint, gebruik je een nagelstick om de randen van elke nagel omhoog te duwen. Hierdoor ontstaat er ruimte tussen je natuurlijke nagels en het acryl, waar je de creditcard in kunt schuiven. Ga opnieuw langzaam heen en weer, werkend naar de bovenkant van je nagel, om zo het acryl te verwijderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *