Gelnagellak verwijderen

Het verwijderen van gelnagellak kan een beetje tijd en geduld vergen, maar het kan thuis worden gedaan met de juiste stappen. Hier is hoe je gelnagellak kunt verwijderen.

Gelnagellak verwijderen
Gelnagellak verwijderen

Gelnagellak verwijderen

Benodigdheden

 • Aceton
 • Watjes
 • Aluminiumfolie
 • Nagelvijl
 • Nagelriemolie

Stappen

Vijl de toplaag

Gebruik een nagelvijl om de glanzende toplaag van de gelnagellak voorzichtig op te ruwen. Hierdoor kan de aceton beter doordringen.

Week watjes in aceton

Week watjes in pure aceton. Zorg ervoor dat ze goed doordrenkt zijn, maar niet druipen.

Breng de watjes aan

Plaats een watje op elke nagel. Wikkel de watjes rond je nagels zodat ze goed in contact komen met de gelnagellak.

Wikkel in aluminiumfolie

Om de watjes op hun plaats te houden, wikkel je elke vinger in een stuk aluminiumfolie. Zorg ervoor dat de folie strak genoeg is om de watjes op hun plaats te houden.

Laat weken

Laat de watjes en folie ongeveer 15-20 minuten zitten. Dit geeft de aceton de tijd om de gelnagellak zacht te maken.

Verwijder de folie

Na het weken, verwijder je voorzichtig de folie en de watjes van elke vinger.

Schraap de nagellak af

Gebruik een zachte bokkenpoot of een houten manicurestaaf om voorzichtig de gelnagellak van je nagels te schrapen. Dit zou gemakkelijk moeten gaan omdat de gelnagellak zacht is geworden door het weken.

Herhaal indien nodig

Als er nog restjes gelnagellak achterblijven, herhaal dan de stappen 2 tot 7 totdat al het gel verwijderd is.

Nagelriemolie

Na het verwijderen van de gelnagellak, breng nagelriemolie aan op je nagels en nagelriemen om ze te hydrateren en te verzorgen, omdat aceton de nagels kan uitdrogen.

Nagels schoonmaken

Was je handen grondig om eventuele resterende aceton of nagelvijlsel te verwijderen.

Het verwijderen van gelnagellak kan wat tijd kosten, maar het is belangrijk om geduldig en voorzichtig te zijn om schade aan je natuurlijke nagels te voorkomen. Als je moeite hebt om de gelnagellak zelf te verwijderen, overweeg dan om professionele hulp in te schakelen bij een nagelsalon.

Nagelverzorging na het verwijderen van gellak

Nagelverzorging na het verwijderen van gellak is essentieel om je natuurlijke nagels gezond en sterk te houden. Hier zijn enkele stappen voor nagelverzorging na het verwijderen van gellak.

 • Hydrateer de nagels en nagelriemen: Het gebruik van nagelriemolie is erg belangrijk na het verwijderen van gellak. Breng regelmatig nagelriemolie aan om je nagels en nagelriemen te hydrateren. Dit helpt voorkomen dat ze uitdrogen en scheuren.
 • Nagels knippen en vijlen: Houd je nagels op de gewenste lengte door ze regelmatig te knippen of te vijlen. Gebruik een fijne vijl om de randen glad te maken en splijting te voorkomen.
 • Vermijd overmatig vijlen: Probeer overmatig vijlen te vermijden, omdat dit de nagels kan verzwakken. Vijl alleen als dat nodig is om de vorm te behouden.
 • Gebruik een nagelverharder: Overweeg het gebruik van een nagelverharder om de natuurlijke nagels te versterken, vooral als ze zwak of broos zijn.
 • Vermijd agressieve chemicaliën: Beperk blootstelling aan agressieve chemicaliën en schoonmaakmiddelen. Draag handschoenen bij huishoudelijk werk om je nagels te beschermen.
 • Gezond dieet: Een gezond dieet met voldoende vitaminen en mineralen kan helpen bij het behoud van sterke nagels. Eet voedingsmiddelen die rijk zijn aan biotine, zoals eieren en noten.
 • Gebruik nagelverzorgingsproducten: Overweeg het gebruik van nagelversterkende en hydraterende producten die speciaal zijn ontworpen voor nagelverzorging na het verwijderen van gellak.
 • Laat je nagels ademen: Als je van plan bent om opnieuw gellak aan te brengen, laat je nagels dan af en toe “ademen” tussen manicures. Dit betekent dat je een paar dagen tot een week geen nagellak draagt om je natuurlijke nagels te herstellen.
 • Nagelriemverzorging: Blijf regelmatig je nagelriemen verzorgen door ze voorzichtig terug te duwen en te hydrateren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *